Ανδρέας Πολυκάρπου

Ο κ. Ανδρέας Πολυκάρπου είναι ένα Επιτελικό Στέλεχος με 25ετή εμπειρία στην Διοίκηση Επιχειρήσεων με έμφαση στο χώρο των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής. Είναι άριστος γνώστης του τομέα των ασφαλών Ιδεατών Ιδιωτικών δικτύων IP-VPN με επιτυχίες στους τομείς των αεροπορικών εταιρειών, της ναυτιλίας, του τραπεζικού τομέα και των κυβερνητικών και Ευρωπαϊκών οργανισμών.

Έχει διατελέσει διευθυντής στρατηγικής και ανάπτυξης της εταιρίας παραγωγής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού ZTE στα Βαλκάνια της οποίας προώθησε τις στρατηγικές συμμαχίες για καινοτόμες υπηρεσίες στο cloud computing, ενώ συνέβαλε στη δημιουργία κέντρου διανομής προϊόντων της λιμάνι του Πειραιά.

Ως Διευθύνων Σύμβουλος της Orange Business Services στη ΝΑ Ευρώπη και στη Μέση Ανατολή συνήψε συμβάσεις συνεργασίας με τους κυριότερους Παρόχους Τηλεπικοινωνιών της περιοχής επιλύοντας κρίσιμα ρυθμιστικά θέματα για τα ευρυζωνικά και ασφαλή ιδιωτικά δίκτυα (ενώ υλοποίησε με ευθύνη του το έργο κατασκευής και λειτουργίας (BOT) του δικτύου οπτικών ινών FTTH καθώς και τις ευρυζωνικές υποδομές του business center της πόλης της Βηρυτού).

Διετέλεσε επί μία 10ετία Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΙΝΤΕΑΛ επεκτείνοντας την δραστηριότητα του Ομίλου στα Βαλκάνια και την Κύπρο. Ίδρυσε σε συνεργασία με την Verisign το πρώτο κέντρο έκδοσης και διαχείρισης ψηφιακών πιστοποιητικών και υπογραφών PKI στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Μέση Ανατολή.

Σαν σύμβουλος στρατηγικής συνεργάστηκε με εταιρείες όπως η Coca Cola, η Toshiba Corporation και η ΖΤΕ σε διάφορα έργα σε Ευρώπη, Ρωσία, Αφρική και Λατινική Αμερική.

Είναι πρόεδρος του Ελλαδοκυπριάκου Επιμελητηρίου ΕΛ.ΚΥ.ΕΠ.

EΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

University of Surrey (Surrey European Management School) – ΜΒΑ

State University of New York at Buffalo (UB) – Bachelor of Science Mechanical and Aerospace Engineering

Speaker Details