Κωνσταντίνος Μαχαίρας

Ο Κωνσταντίνος Μαχαίρας είναι ένα από τα πλέον αναγνωρισμένα στελέχη του κλάδου για τις διοικητικές του ικανότητες και για τη συμβολή του στην επιτυχημένη πορεία του ομίλου Άλφα
Βήτα Βασιλόπουλος και του ομίλου Delhaize. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά και είναι κάτοχος MBA από το Πανεπιστήμιο Roosevelt του Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών, στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και Marketing. Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στο λιανικό εμπόριο στις ΗΠΑ ως διευθυντής προμηθειών στην εταιρία Quality Super Market στο Σικάγο. Υπήρξε δυναμικό στέλεχος για πάνω από 14 χρόνια στη Μars Inc, από το 1982 στην Ολλανδία (Marketing & Sales), και Γενικός Διευθυντής στην Ελλάδα και την Ιταλία. Είχε επίσης υπηρετήσει ως Γενικός Διευθυντής της Chipita International (1996-97). Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΣΕ (Εταιρεία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων) ,της ΣΕΕΤ (Συνδέσμου Ελληνικών Εταιρειών Τροφίμων), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΔΕ (Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων) από το 1999-2008. Για τη σημαντική του επαγγελματική πορεία, ο βασιλιάς του Βελγίου Αλβέρτος ΙΙ του απένειμε το 2005 τον τίτλο του Ανώτατου Αξιωματούχου του βασιλιά Λεοπόλδου ΙΙ, ενώ τον Απρίλιο του 2009 ανακηρύχθηκε Manager της Χρονιάς για το 2008 από την Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων και Retailer of the Year 2009,retail manager 2010 and retail manager της δεκαετίας 2002-2011.Επισης κατεχει τα awards Leader of the year Romania 2016 and excellence Awards 2016 στην Ελλαδα.

Σήμερα είναι μέλος των Διοικητικων Συμβουλιων ΙΟΒΕ,NED,FUTURE LEADERS και πρόεδρος του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ), στη δημιουργία του οποίου έχει συμβάλλει σημαντικά.

Speaker Details