22ο Συνέδριο InfoCom World: 2η μέρα (workshops)

ON DEMAND

Transforming Greece: The 5G and Fiber Enablers – The Future is Now!

 

Το ετήσιο ραντεβού για τις αγορές Τηλεπικοινωνιών, Πληροφορικής και Media είναι πάλι εδώ.
Φέτος είναι αφιερωμένο στο επερχόμενο 5G, τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό, και τις νέες τεχνολογίες που θα αλλάξουν το τοπίο!

 

Από την εποχή που η κινητή τηλεφωνία έκανε την εμφάνιση της, κάθε δεκαετία υπάρχει μία νέα γενιά που τη χαρακτηρίζει. Τη δεκαετία του ’80 είχαμε το 1G, τη δεκαετία του ’90 το 2G, την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα το 3G, εκείνη των ‘10s προέκυψε το 4G, τώρα ήρθε η ώρα για το 5G.

Η 5η γενιά χαρακτηρίζεται ως μία πραγματική «επανάσταση», καθώς οι αλλαγές και τα νέα χαρακτηριστικά που φέρνει το 5G δημιουργούν καινούρια δεδομένα και δίνουν την ευκαιρία για το λανσάρισμα λύσεων και εφαρμογών, τις οποίες -αυτή τη στιγμή- ενδεχομένως να μην έχουμε καν σκεφτεί, έστω και αν η χώρα μας έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα της ανάπτυξης του σχετικού οικοσυστήματος.

Η Ελλάδα ετοιμάζεται να εισέλθει στην εποχή του 5G. Η διαγωνιστική διαδικασία για την εκχώρηση των συχνοτήτων που θα χρησιμοποιηθούν στα δίκτυα 5ης γενιάς θα έχει ολοκληρωθεί εντός του 2020 και στις αρχές του 2021 αναμένεται να ξεκινήσει η εμπορική λειτουργία των 5G δικτύων από τους Έλληνες παρόχους.

Η έλευση του 5G με τις προκλήσεις, τις ευκαιρίες αλλά και τις αλλαγές που θα φέρει, είναι το βασικό θέμα συζήτησης του Infocom World 2020, του μεγαλύτερου συνεδρίου για τον κλάδο των Τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα, το οποίο διοργανώνει η Smart Press.

Με ένα διαφοροποιημένο phygital format λόγω της πανδημίας του COVID-19, το φετινό ICW έχει ως στόχο να δημιουργήσει μία πλατφόρμα συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων για τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5ης γενιάς και το πως θα αξιοποιηθούν οι δυνατότητες τους, προκειμένου η Ελλάδα να μπορέσει να κάνει τα επόμενα βήματα της στην ψηφιακή εποχή.

Στα θέματα του ICW 2020 περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι προκλήσεις που σχετίζονται με την ανάπτυξη των σχετικών υποδομών, τη δημιουργία του οικοσυστήματος εφαρμογών και λύσεων που θα αξιοποιούν το 5G, αλλά και η στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα προκειμένου να βρεθεί μεταξύ των κρατών που θα έχουν διευρυμένο ρόλο σε μία νέα εποχή αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που προσφέρουν το 5G και η 4η Βιομηχανική Επανάσταση.

Είναι γεγονός ότι αν το 4G επηρέασε τις αντίληψη μας για τις τηλεπικοινωνίες το 5G θα επηρεάσει όλους τους τομείς της ζωής μας (εργασία, εκπαίδευση, ενημέρωση, διασκέδαση, παραγωγικότητα) και με αυτή την έννοια αφορά όλους όσους ασχολούνται με την ψηφιακή τεχνολογία. Το μέλλον είναι ήδη εδώ!

Πρόγραμμα
Event Details