Drones 3S Project – Security | Surveillance | Safety

ON DEMAND

Η εταιρία Expoline που διοργανώνει την Έκθεση Drone Expo και η Smart Press που εκδίδει το περιοδικό Security Manager συνεργάζονται στη διοργάνωση του 1ου  online event  Drones 3Project” που θα αναδείξει σε βάθος τις νέες μεθόδους, τις προτάσεις, τα οφέλη και τα case studies, εταιριών και οργανισμών οι οποίες έχουν εντάξει τα drones σε διάφορες εφαρμογές, σε ποικίλους κυβερνητικούς και εμπορικούς τομείς και δραστηριότητες, δίνοντας έμφαση στην Ασφάλεια, την Επιτήρηση, όλες τις εκφάνσεις της ευρύτερης έννοιας της Πολιτικής Προστασίας αλλά και στην Άμυνα!

Μη επανδρωμένα αεροσκάφη – Η τρίτη διάσταση στον επιχειρησιακό σχεδιασμό ασφάλειας!

Εδώ και μόλις μία πενταετία, συνέβησαν κατακλυσμικές εξελίξεις στον τομέα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, τα οποία με την ενσωμάτωση τεράστιων εξελίξεων στον τομέα της ηλεκτρονικής, έγιναν πλέον προσιτά σε ένα μεγάλο εύρος κοινού ενώ ήδη έχει ωριμάσει ο χρόνος και για την ένταξή τους και σε άλλους τομείς, όπως την ασφάλεια, την επιτήρηση, τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και ευρύτερα την πολιτική προστασία.

Η ευελιξία, η προσαρμοστικότητα και το εύρος των επιλογών που δίνει η χρήση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, τα καθιστά απαραίτητα εργαλεία σε εφαρμογές αυτού του είδους και για το λόγο αυτό έχουν αρχίσει να εισάγονται στις υπηρεσίες αυτές.

Ίσως μάλιστα -θα τολμούσαμε να πούμε- είναι μία από τις λίγες φορές που οι υπηρεσίες ασφαλείας βρίσκονται ένα βήμα μπροστά από τις εισερχόμενες απειλές.

Στην πραγματικότητα τα drones εισάγουν μία τρίτη διάσταση στον επιχειρησιακό σχεδιασμό και υλοποίηση σχεδίων ελέγχουεπέμβασης, διαχείρισης καταστροφών, αναζήτησης, διάσωσης αλλά και επίβλεψης υποδομών και περιουσίας, μία αγορά που εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 100 δις το 2025!

Η προσθήκη της διάστασης του ύψους, βελτιώνει σε τεράστιο βαθμό την αποτελεσματικότητα των εργασιών και δίνει νέα εργαλεία που μπορούν να ξεπεράσουν την παραδοσιακή οπτική παρατήρηση.

…τα οφέλη και σε άλλες εφαρμογές!

Και φυσικά, δεν είναι μόνο ο τομέας της ασφάλειας και του ελέγχου εγκαταστάσεων που μπορεί να ωφεληθεί από τα drones, αλλά και πολλοί άλλοι τομείς στους οποίους βρίσκουν εφαρμογή, τόσο λόγω των αυξημένων δυνατοτήτων όσο και λόγω της μείωσης του κόστους αλλά και του χρόνου, που συνεπάγεται η χρήση τους.

Ο κατασκευαστικός τομέας έχει εισάγει την εναέρια αποτύπωση για το σχεδιασμό έργων, τον έλεγχο της πορείας κατασκευών και την επιτήρηση και συντήρηση κρίσιμων σημείων των υποδομών.

Η γεωργία ακριβείας, έχει πλέον στη διάθεσή της προσιτές και αποτελεσματικές μεθόδους για τον έλεγχο και την φροντίδα των καλλιεργειών και των εδαφών, καθώς και την καλύτερη κατανομή των πόρων με ακρίβεια.

Άλλοι τομείς χρήσης των drones είναι: Φωτογράφηση και Video, Delivery & Logistics, Ενέργεια, Media, Real Estate, Περιβάλλον, Μετεωρολογία, Τηλεπικοινωνίες κ.α.

Ο εναέριος σύμμαχος στην υπηρεσία κρίσιμων έργων ασφάλειας και επιτήρησης

Η επιτήρηση και η ασφάλεια λοιπόν, βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των εφαρμογών των drones.

Η ευρεία χρήση τους από τις δημόσιες υπηρεσίες και ιδιωτικές εταιρίες ασφαλείας, αλλά και των σωμάτων του στρατού και της πυροσβεστικής, έχει αλλάξει τον τρόπο που οι υπηρεσίες ανταποκρίνονται στις ποικίλες επιχειρησιακές ανάγκες.

Ακόμα βλέπουμε, όλο και αυξανόμενη συμμετοχή των μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε αντιμετώπιση περιστατικών έρευνας και διάσωσης, ενώ όλο και περισσότερες τεχνολογικές καινοτομίες εντάσσονται στον εξοπλισμό τους: Υπέρυθρες κάμερες, LIDAR, αισθητήρες, συστήματα ηχητικής προειδοποίησης, είναι πλέον ενταγμένα στην γκάμα των δυνατοτήτων τους, αλλάζοντας δραματικά τους παραδοσιακούς τρόπους με τους οποίους πραγματοποιούνται οι επιχειρήσεις.

Παράλληλα νέες τεχνολογίες όπως: Τεχνητή Νοημοσύνη, IoT, Blockchain, κ.α. δημιουργούν τη νέα γενιά drones με ιδιαίτερα βελτιωμένα χαρακτηριστικά και επιδόσεις.

Βεβαίως, όσο οι εφαρμογές και οι χρήσεις των μη επανδρωμένων εναέριων συστημάτων αυξάνονται, τόσο αυξάνεται και η αναγκαιότητα εκπαίδευσης και τήρησης κανόνων ασφαλείας πτήσεων. Το νομοθετικό πλαίσιο που υφίσταται από το 2017, είναι πλέον έτοιμο να αναθεωρηθεί σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασφαλείας Αεροπορίας (EASA) να εισηγείται κανόνες και δομές για την ομαλή και ασφαλή χρήση των drones.

Τέλος, σημαντική είναι και η ύπαρξη συστημάτων προστασίας (C-UAV), προκειμένου να διασφαλιστούν οι ζώνες απαγόρευσης πτήσεων UAV (No Fly UAV Zone) και να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ασύμμετρης απειλής σε δημόσια κτήρια, εγκαταστάσεις, αεροδρόμια κ.α. με χρήση drones, μία αγορά που το 2025 θα ξεπεράσει τα 4 δις ευρώ.

Όλα αυτά τα νέα δεδομένα,  που επιφέρει η ευρύτατη αξιοποίηση των Drones, θα αναδείξουμε στο  “ Drone 3S Project ” που αποτελεί το πρώτο στην Ελλάδα διαδικτυακό event για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε Δωρεάν.

 

Σε ποιους απευθύνεται

Το Drone 3S Project απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να κατανοήσουν τις τάσεις, να αξιολογήσουν τις εξελίξεις και να επωφεληθούν από τις ευκαιρίες ανάπτυξης της αγοράς των drones όπως:

 • Διευθυντές και Υπεύθυνους Ασφάλειας Δημόσιων Οργανισμών και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων
 • Στελέχη και Προσωπικό Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Παροχής Υπηρεσιών Ασφάλειας
 • Εταιρίες Υλοποίησης Τεχνολογικών Έργων Ασφάλειας
 • Επαγγελματίες Σωμάτων Ασφάλειας (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό)
 • Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων
 • Στελέχη Υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας Περιφερειών και Δήμων
 • Εταιρίες Τεχνικών Έργων και Κατασκευών
 • Στελέχη Εταιρειών Κοινής Ωφέλειας
 • Στελέχη Ασφαλιστικών Οργανισμών και Εμπειρογνώμονες
 • Χειριστές Drones
 • Ρυθμιστικές Αρχές και Κυβερνητικούς Αξιωματούχους
 • Αναλυτές, Ακαδημαϊκά Ιδρύματα και Εκπαιδευτικούς

…. καθώς και σε οποιονδήποτε επιθυμεί να ενημερωθεί σχετικά με τις σύγχρονες εφαρμογές και καινοτομίες των Drones στους τομείς της ασφάλειας, επιτήρησης, πολιτικής προστασίας ή άμυνας.

Η online εκδήλωση θα υποστηριχθεί οργανωτικά και προωθητικά από την πλατφόρμα ενημέρωσης των virtual εκδηλώσεων ClickEvents (www.clickevents.gr), που ανέπτυξε η Smart Press, διευρύνοντας απεριόριστα το δυνητικό κοινό παρακολούθησης τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά.

Η προβολή του Drone 3S Project και η προώθηση του μετά τη διοργάνωση, θα γίνει με άμεση επικοινωνία μέσω newsletters και  άλλων ενεργειών, σε μια διευρυμένη βάση άνω των 50 χιλιάδων επαγγελματιών, που διαθέτουν οι δυο εταιρίες Expoline και SmartPress.

Χορηγίες

Αν επιθυμείτε να γίνετε χορηγός ή χρειάζεστε πληροφορίες για εμπορικά θέματα του  DRONES 3S PROJECT επικοινωνήστε με τον Νικηφόρο Μαραγκό, στέλνοντας email στην διεύθυνση contact@dronespro.gr ή τηλεφωνήστε στο 6985888528 / 2106619827.

Ομιλίες – Πρόγραμμα

Εάν θέλετε πληροφορίες για θέματα που αφορούν το πρόγραμμα και τις ομιλίες του DRONES 3S PROJECT επικοινωνήστε με τον Βλάση Αμανατίδη στην ηλεκτρονική διεύθυνση v.amanatidis@smartpress.gr  ή στο τηλέφωνο 2105225479.

Οργανωτικά

Για οργανωτικές και άλλες λεπτομέρειες γενικού περιεχομένου επικοινωνήστε με την Αγγελική Νόστη στη διεύθυνση a.nosti@smartpress.gr ή τηλεφωνήστε στο 6977354000.

Το συνέδριο Drones 3S Project είναι μία ακόμα συνδιοργάνωση των εταιρειών ExpoLine Smart Press.

Πρόγραμμα
Event Details
Sponsors